Hiljaiset tunteet -Tanssiteos 
Paritanssin mysteeri on hetkessä syttyvä kahden ihmisen yhteinen ja samalla erillinen kokemus. Toisilleen tuntemattomat ihmiset nyökkäävät, kävelevät yhteisestä sopimuksesta keskelle salia, asettuvat toistensa syleilyyn, etsivät yhteisen rytmin, sulautuvat toisiinsa, leijailevat hetken yhdessä, jakavat tanssinsa, pitävät tunteensa, nyökkäävät taas hiljaa ja eroavat.
Teos vie karismaattisen esiintyjäkaartin sukellukselle suomalaisen paritanssin ytimeen, yhteisölliseen juhlaan, jossa yksinäisyys huutaa olemassaoloaan ja hiljaiset tunteet keskustelevat hiljaista kieltään.
Koreografia: Reetta-Kaisa Iles Tanssi: Marjo Kuusela, Ervi Sirén, Reijo Kela, Alpo Aaltokoski Musiikki: Eero Grundström ja Taito Hoffrén Pukusuunnittelu: Jaana Kurttila Valosuunnittelu ja lavastus: William Iles 
Teoksen ensi-ilta oli Pyhäjärvellä, Täydenkuun Tanssit -festivaalilla tiistaina 28.7.2015.

Hiljaiset tunteet- dokumentti
Teemu Kyytisen dokumentissa koreografi Reetta-Kaisa Iles kysyy, onko sosiaalisella tanssilla ja taidetanssilla mitään yhteistä. Hän lähtee selvittämään vastausta yhdessä neljän legendaarisen suomalaisen tanssitaiteilijan, Alpo Aaltokosken, Reijo Kelan, Marjo Kuuselan ja Ervi Sirénin kanssa tekemällä Hiljaiset tunteet -näyttämöteoksen. Dokumentti rakentuu karismaattisten esiintyjien haastattelujen ympärille ja näyttää otteita näyttämöteoksen harjoituksista ja ensi-illasta Pyhäjärven Täydenkuun tanssit- festivaalilla 28.7.2015. Dokumentin on ohjannut ja leikannut Teemu Kyytinen, kuvaus Teemu Kyytinen ja Thomas Freundlich.
Teoksen ja dokumentin valmistamista tukivat Suomen Kulttuurirahasto, Valtion musiikkitoimikunta sekä Pohjois-Savon taidetoimikunta.

You may also like

Back to Top